17 вересня День рятівника!

Сьогодні громадяни нашої країни вітають тих, хто ризикує своїм життям заради життів інших людей. Рятувальник - це людина, яка захищає населення від вогню або проводить аварійно-рятувальні операції. Вона діє не тільки при локальних епізодах, але і під час техногенних або природних катастроф.
З 2004 по 2008 рік в нашій країні цей день називався "День працівників цивільного захисту". Ще раніше, з 90-х по 2004-й рік, відзначали два свята в різний час. 29 січня - День працівників пожежної охорони і кожну останню суботу жовтня - День рятувальника.
Через 10 років чинний, на той момент, президент України  запропонував об'єднати два свята і заснував урочистий день - 17 вересня.
Ризикувати собою заради порятунку інших - таку професію може вибрати для себе далеко не кожен. Так нехай же в День рятувальника в Україні, кожен, хто хоч трохи пов'язаний з цією відважною роботою, отримає заслужене визнання. Нехай всі ваші трудові будні будуть спокійними, а виклики - помилковими. Нехай ваші близькі будуть впевнені в тому, що ви повернетеся додому після зміни цілими і неушкодженими.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

22 квітня - Всесвітній день Землі

Екскурсія до зоопарку " Сафарі "

День пам'яті Чорнобильської трагедії