Міжнародний день чаю

Чай – це один з найпопулярніших напоїв у світі. І коли ж як не у Міжнародний день чаю, який відзначають 15 грудня, варто говорити про цей напій.
Слово «чай» прийшло до нас з китайської мови, від популярного напою, який стародавні китайці називали «Тей». Але чай не завжди носив відому нам назву. Китайські філософи у своїх творах називали його «тоу», «чун», «тсе», «мінг». Найчастіше використовували слово «ча», що має переклад «молодий листок».
Чай є найпопулярнішим напоєм в світі за статистикою. Він посідає перше місце у світі за популярністю, за ним слідує пиво. Лише в Ірландії та Англії пиво все-таки випереджає чай.
Довгий час існувала думка, що з різних рослин виробляють різні сорти чаю. Адже китайці суворо зберігали секрет його виготовлення. Насправді все набагато простіше – сорти зеленого та чорного чаю роблять з однієї рослини, яка називається Camellia Sinensis.
Учні 3- Б класу провели чайну церемонію насолоджуючись терпким смаком та пряним ароматом чаю.  Дітки пригощалися смаколиками і просто відпочивали. Потім трішки помріяли, розглядаючи яким може бути аромат чаю, які цілющі властивості чаю. Учням дуже сподобалася церемонія, вони просили робити її щотижня. На згадку залишилися  смайлики зі смаколиків.

Ти хочеш кави? Може краще чаю?
Долоням холодно. Зігрітися пора.
Ти знаєш, я так часто помічаю,
Не вистачає людям затишку й добра.

Тобі із медом? Може трав'яного?
Або імбирного з лимоном - смакота.
Ще холодно? Нічого тут страшного.
Таке буває, то душевна пустота.

Тримай міцніше. Чуєш? Зігріває,
Теплом наповнює, приємний аромат.
Нехай душа по краплі оживає,
В її будинку знову більшає кімнат.

Ковток повільно збуджує уяву.
В далеких знайдеться лаштунках позитив,
І все, що досі не було цікавим
Нових зазнає кардинальних коректив.

А хочеш? Заварю смачного чаю...


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

22 квітня - Всесвітній день Землі

Екскурсія до зоопарку " Сафарі "

День пам'яті Чорнобильської трагедії