12 квітня, світ відзначає День авіації та космонавтики, а також Міжнародний день польоту людини в космос.


12 квітня в Україні відзначають День працівників ракетно-космічної галузі, а також Міжнародний день авіації і космонавтики. Це свято присвячене першому польоту людини в космос, який 12 квітня 1961 року здійснив Юрій Гагарін.


Гагарін стартував на кораблі «Восток» і здійснив орбітальний політ навколо Землі, відкривши епоху космічних польотів. Цього року першому польоту людини в космос виповнюється 60 років.Крім того, 12 квітня також відзначають Міжнародний день польоту людини в космос. Рішення про святкування було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН у 2011 році і присвячено 50-річниці першого польоту в космос.


День працівників ракетно-космічної галузі України було засновано Указом президента 13 березня 1997 року.

Українські вчені внесли величезний вклад в розвиток радянської космонавтики, що дозволило СРСР бути провідною космічною державою. Численні українські наукові установи, конструкторські бюро, промислові підприємства були причетні до багатьох найважливіших космічних перемог СРСР - від перших польотів у космос до створення і запуску космічного ракетного комплексу «Енергія-Буран».


9 листопада 1997 року став визначним днем в історії української космонавтики. Саме цього дня Леонід Костянтинович Каденюк став першим підкорювачем космосу за часів незалежної України. Значення цієї події для престижу нашої держави неоціненне, адже вперше в новітній історії прапор та герб України були доставлені на космічну орбіту, і вперше наш національний гімн лунав над планетою Земля.

Багато років Леонід Каденюк був добрим другом Музею космонавтики ім. С.П. Корольова та нашого військового інституту, неодноразово відвідував Житомир та брав участь у заходах, пов’язаних з космонавтикою.

У День сімдесятиріччя першого космонавта Незалежної України, Героя України представники військового інституту на чолі з заступником начальника Ігорем Сащуком, вшановуючи пам'ять про видатного українця, поклали квіти до його могили на Байковому кладовищі.  


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

22 квітня - Всесвітній день Землі

Екскурсія до зоопарку " Сафарі "

День пам'яті Чорнобильської трагедії